mine beste new york tips

Da var det endelig på tide med et innlegg med mine beste New York tips. Jeg har nå vært der totalt 4 ganger, og føler at jeg hvertfall har litt tips å komme med. Det er nok ikke altfor lenge til det blir en tur dit igjen, jeg er litt for glad i den byen nemlig! So here goes.

IMG_1755

Bo:

De tre første gangene jeg var i New York bodde jeg på hotell, i mens nå sist gang vi var der endte vi opp med å leie leilighet. Eneste grunnen til at valget falt på leilighet var fordi hotell var så utrolig dyrt den helgen (ikke så rart med tanke på maraton), og vi var litt sent ute med å booke selvfølgelig. Det var utrolig hyggelig å bo i leilighet, men om jeg skal booke det en gang til vil jeg nok ha en litt større og litt finere leilighet, hvor dumt det enn høres ut.

Jeg må uansett innrømme at jeg liker hotell litt bedre når jeg er ute å reiser, det gir en litt annen følelse av at man faktisk er på reise. Foreløpig har jeg ikke bodd på et hotell der som jeg har hatt lyst til å reise tilbake til, men det gjør jo også at man kan utforske nye neste gang. Jeg har derimot gjort meg opp noen tanker om hvilket hotell jeg vil på neste gang, og både Yotel og The Standard står høyt på listen. Bare synd The Standard alltid er så veldig dyrt. Så om dere har konkrete hotell tips i New York er dere veldig velkomne til å legge igjen en kommentar!

348200-1-1379844621467

Se/gjøre:

Jeg føler at jeg har rukket å se ganske mye av det man burde se når man er i New York, men jeg har sikkert ikke sett i nærheten av alt. De severdighetene jeg uten tvil anbefaler er Top of The Rock/Rockefeller Center, Brooklyn Bridge, One World Trade Center, Carrie Steps i West Village og selvfølgelig Central Park. Dersom du har veldig god tid og har lyst til å se enda mer vil jeg anbefale Empire State Building, Brooklyn og museene rundt om i byen.

Når vi var der nå sist valgte vi faktisk å kjøpe 48 timers billett på en av turistbussene, på den måten fikk vi sett veldig mye og kunne hoppe av og på hvor vi ville. Vi gikk blant annet av i West Village, Soho og Wall Street. Alle veldig fine områder som absolutt er verdt et besøk. I tillegg fikk man også billett til en av båtene med i prisen, og dermed fikk man også sett frihetsgudinnen og man kunne gå av båten i Brooklyn. Det er absolutt noe jeg ville gjort igjen! Veldig effektivt og man får sett det man har lyst til å se, med mindre man bare vil shoppe da.. Ha ha.

348200-10-1394481509583
Shopping:

Når det kommer til shopping har jeg rukket å utforske litt. Akkurat nå er kursen så dårlig at det egentlig ikke er verdt å shoppe i USA, med mindre du drar på Outlet. Jeg er forresten veldig fan av Outleten i New York, og den er verdt et besøk. Når jeg var der nå i starten av november fant jeg minst 10 vesker som godt kunne blitt med meg hjem fra blant annet Givenchy, Balenciaga, Saint Laurent og Phillip Lim. I tillegg finner man både Nike og masse andre amerikanske merker til gode priser der.

Mitt favoritt sted når man skal shoppe er uten tvil Soho. Der finner man en god blanding av billig og dyrt om hverandre, samt at mange av designere har veldig fine concept stores der. Dere burde blant annet gå innom Prada butikken, den er helt insane! Alexander Wang og Isabel Marant har også egne butikker i det området, og det er jo begge merker jeg liker veldig godt. Samt at du finner butikker som H&M, Scoop, Steve Madden, Victorias Secret, Sephora og mange fler. Jo, også ligger vintage butikken A Second Chance der, den er verdt et lite besøk!

Det er vel heller ikke til å komme unna at man faktisk må en tur opp 5th Avenue, og titte litt på alle de fine sakene som finnes i den gaten. Der burde man blant annet ta turen innom Saks 5th Avenue og Bergdorf Goodman, begge helt fantastiske department stores! I nærheten ligger også Barneys og Bloomingdales, som også er verdt et besøk dersom du har tid. Sko avdelingene på disse varehusene er to die for, jeg føler jeg er i himmelen hver gang jeg går inn. Ha ha!

348200-1-1379844636010

Spise:

Noe av det jeg synes er det beste med å reise er uten tvil å spise god mat. Jeg var ikke slik for noen år siden, men nå er mat så utrolig viktig for at jeg skal kose meg skikkelig på ferie. Her kommer mine absolutt favoritt steder, disse skal jeg definitivt besøke igjen!

Frokost/lunsj:

The Butchers Daughter – Denne hørte jeg mye om før jeg reiste til New York i år, og den er absolutt fantastisk. Dere kan lese mer om det her.

Le Pain Quotidien – Dette er en kjede, men jeg må alltid innom minst en gang når jeg er ute å reiser. De har den beste havregrøten og yoghurt med granola. Yum!

Clinton St. Baking Company – De beste pannekakene! Herregud, det er et par år siden vi var her, men jeg husker fortsatt de pannekakene. Les mer her.

Delicatessen – Mitt ultimate favoritt lunsj sted, uten tvil! Det er så hyggelig der, og de har de beste drinkene og maten. Må alltid innom her! Les mer her. 

Middag:

Tao Downtown – Fantastisk mat og veldig hyggelig atmosfære. Jeg har alltid vært på den som ligger Uptown, men etter å ha vært Downtown så har jeg skjønt at jeg liker den så mye bedre.

Spice Market – Vi var her dagen før jeg skulle løpe maraton så jeg hadde litt nerver kan du si. Men altså hit skal jeg tilbake! For et kult sted, og så god mat!

Hakkasan – Dette er en slager uansett om du er i London eller New York. Alltid fantastisk mat!

Buddakan – Litt samme som Tao og Hakkasan, og jeg elsker det. Veldig hyggelig sted og veldig god mat.

IMG_2090

Håper dette var litt til hjelp til deg som skal til New York eller planlegger tur! En ting er hvertfall sikkert, jeg skal tilbake i 2016 😀


FOLLOW ME ON INSTAGRAM & FACEBOOK

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *