My New York Guide

Endelig har jeg klart å rote meg til å skrive denne lille NYC guiden. Jeg har jo bare vært i NYC to ganger, så jeg er absolutt ingen ekspert, men deler det jeg har opplevd og som jeg føler er verdt å oppleve. Om dere lurer på noe mer enn det som står her så er det bare å spørre! Neste gang jeg reiser til NYC blir det definitvt på våren eller høsten, eller sommeren kanskje. Vi var heldige med været når vi var der i januar, men er man uheldig så er det iskaldt. Og det er ikke særlig gøy å bli kjempe forskjølet fordi man løper inn i varme butikker og ut i kulden hele tiden. Men anyways, NYC er alltid verdt ett besøk, uansett årstid. Salget i januar er forresten helt amazing! Hvor bør man bo?  Begge gangene jeg har vært i New York har jeg bodd i Midtown. Første gangen på ett Hilton hotell og siste gangen på Room Mate Grace. Begge hotellene er absolutt å anbefale. Hilton hotellet er noe dyrere og mer fancy, imens Room Mate Grace er mindre, men allikevel utrolig koselig. Men jeg velger nok ikke RMG en gang til pga en del småhendelser i løpet av oppholdet. Neste gang (forhåpentligvis til sommeren) har jeg veldig lyst til å bo i Soho området. Det er så koselig der nede, og shopping er definitvt best der. Fordelen med å bo i Midtown derimot er at man har kort vei til 5th avenue, Central Park og en del attraksjoner, men t-bane og taxi er jo utrolig billig der så det er ikke noe problem å komme seg rundt! Hvor bør man spise?  Av de restaurantene vi var på anbefaler jeg absolutt Tao og Delicatessen. Book bord på disse restaurantene på forhånd, ettersom de er veldig populære. Tao har verdens beste sushi og vårruller, og Delicatessen har verdens beste french fries (bestill de med parmesan og trøffel, yummi!). Vi fikk dessverre ikke være på Buddakan ettersom jeg ble matforgiftet den dagen, men skal definitivt booke bord der neste gang. Til frokost bør dere gå på Clinton St. Baking Company og bestille pannekaker. Savner virkelig de allerede! Hvor bør man shoppe?  Som sagt tidligere er jeg stor fan av Soho. Da først og fremst hovedgaten Broadway, men gå gjerne også noen turer i sidegatene Grand st, Prince st, Spring st, Mercer st og Greene st. I sidegatene finner man butikken LF Stores og en del designerbutikker, som Alexander Wang, Miu Miu, Mulberry, Isabel Marant, LV osv. I hovedgaten Broadway finner dere Topshop, Scoop (min favoritt!), Victorias Secret, Steve Madden, Urban Outfitters, All Saints, H&M, Zara og masse andre butikker. 5th Avenue og Madison Avenue er også verdt en tur. En haug med flotte designerbutikker, og ikke minst Saks 5th avenue og Bergdorf Goodman. Skoavdelingene på disse varehusene er helt amazing, det samme gjelder egentlig veskeavdelingene. Man har bare lyst til å gå helt berserk! Haha. Jeg rakk dessverre ikke innom noen vintage butikker denne gangen, heller ikke noen markeder, men det får bli neste gang! Hva bør man se og gjøre?  Jeg anbefaler på det sterkeste å ta turen til Rockefeller Center, eller rettere sagt Top of the Rock. Det er den mest fantastiske utsikten jeg har sett noen gang, og dere får se hele Manhattan pluss en hel del til. Central Park er også kjempe koselig, gå en tur i parken, hopp på en hest og kjerre eller dere kan gå på Zoo. Central Park er kjempe stort, så å rekke gjennom hele kan ta sin tid, men en liten tur i denne parken bør man få til. Musikal på Broadway er også å anbefale, bare ikke kjøp alkohol inne på teateret da dette er KJEMPE dyrt, nesten dyrere enn i Norge. Haha! Når det gjelder billetter til musikalene abefaler jeg å dra til Times Square litt før halv tre og still dere i køen dere ser ved trappene. Der får dere billetter til mange broadway shows til halv pris, det er absolutt verdt ventetiden i køen. Neste gang vil jeg ta fergen til Staten Island, dra til 9/11 memorial, Brooklyn Bridge, og ta helikopter tur over Manhattan. Tror virkelig aldri man blir ferdig med å se NYC! Håper dette var til noe hjelp. God tur til alle dere som skal reise dit den nærmeste tiden! Jeg elsker virkelig denne byen, og vil bare tilbake med en gang. Hihi!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *